From Dusk Till (nog lang niet) Dawn

Een paar jaar geleden liep ik veel trails in de Ardennen. Het vaste recept was toen: de schade beperkt houden in de technische stukken en tijd proberen te pakken op de makkelijkere delen van het parcours. Tegenwoordig is het andersom bleek zaterdagnacht bij de From Dusk Till Dawn nighttrail.

Op de technische stukken liep ik harder dan iedereen om me heen, op de renbare stukken werd ik links en rechts ingehaald. Op zich prima, ware het niet dat de FDTD naar mijn smaak te veel van die renbare stukken bevatte. Asfaltwegen, brede landwegen of bospaden, al dan niet bedekt met een laagje sneeuw, allemaal prima renbaar. En dan afgewisseld met af en toe een mooie single track met wat rotsen. Te weinig dus naar mijn zin. Maar nogmaals, dat is een kwestie van smaak (en training wellicht).

In 2014 had ik het vast een fantastisch (want: snel) parcours gevonden, nu werd ik al snel wat knorrig van het gebrek aan hoogtemeters en technische passagers. Tijdens de race werd mijn gebrek aan hardloopkilometers en snelheid daarentegen al snel pijnlijk duidelijk. Ik kon niet mee met de snelsten en mijn benen begonnen al vlot te protesteren. De sporadische smalle paadjes waren daarom een fijne afwisseling, want dan hoefde ik eindelijk even niet hard te lopen. Maar daaarna volgden er weer kilometers aan min of meer vlakke paden en steeds stijvere benen.

Lang verhaal kort: na 1 rondje van 43 kilometer en 4 uur 50 lopen vond ik het genoeg, een ervaring rijker en een illusie armer. Gelukkig bleef het in de herberg nog heel lang gezellig met wat oude (en minder oude) bekenden. Dat alleen is al een reden om binnenkort weer eens naar de Ardennen af te reizen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.