Doe het niet!

Begin niet met hardlopen, ga niet in de natuur lopen, ga zeker geen trails lopen en al helemaal niet in een ruig, wonderschoon, bergachtig buitenland.

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk in aanraking komt met avontuurlijke types. Je weet wel, van die mensen die het een goed idee vinden om uren over de Dorinter klippen te kruipen, ultratrails te lopen in de bergen, zomaar rond te zwerven in de natuur en te emigreren naar een ver buitenland. Raak er zeker niet bevriend mee, ook niet alleen op Facebook of Instagram.

Ga geen weekendjes naar de Ardennen, de Harz, Sauerland of andere heuvelachtige natuurgebieden enigszins in de buurt van Nederland. Ga niet op vakantie naar de Alpen, Dolimieten of het noorden van Noorwegen. Schrijf jezelf niet in voor een bergtrail. Laat je niet verlijden tot deelname aan een Xtri, het NK Skyrunning of georganiseerde trailrunweken ergens in de bergen. Boek geen weekje vakantie bij een Nederlander met een hotel of B&B in Frankrijk of Zwitserland. Ga sowieso niet op gezellig langs bij trailrunners die geëmigreerd zijn.

Volg ‘Visit Switserland’ of vergelijkbare pagina’s niet op Instagram…

Waarom? Voor je het weet vind je het een goed idee om te gaan emigreren naar de bergen. Erger nog je gaat je vage plannen omzetten in concrete plannen en die proberen te verwezenlijken. Je bekijkt waar de beste kansen zijn om een baan te vinden, stuurt er een aantal sollicitaties uit, gaat wat netwerken en hebt uiteindelijk succes.

Nu woon je in Zwitserland in een vrijstaand huis aan de rand van bos, de Jura ligt in je achtertuin. Je kan echt elke dag in de bergen trainen. De zomers zijn warmer, de winters kouder en de lucht die je inademt is ontzettend schoon. Je neemt twee honden, die altijd met je mee naar buiten willen gaan. De natuur is prachtig, de mensen zijn vriendelijk, je hebt je droom waar gemaakt!

Met het waarmaken van je droom komen nieuwe uitdagingen. Je vrienden- en kennissenkring heb je in Nederland achtergelaten. Nieuwe kennissen maken kost tijd. Je spreekt best redelijk Duits, maar ze spreken hier Zwitserduits en daardoor begrijp je regelmatig geen klap van wat de mensen tegen je zeggen. Je mist simpele dingen, zoals kunnen zeggen wat je bedoeld, lekker uit eten gaan, een speciaal biertje drinken met een bittergarnituur, drop, hagelslag en de uitdaging op je werk in Nederland.

Dan besluit je een nieuwe droom te gaan waarmaken. Individuele trainingsweekends organiseren vanuit je huis en in het achterhoofd nog veel meer vage plannen. Ik ben benieuwd wat we daar over kunnen schrijven in een paar jaar. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.