Weissensteinlauf

De cijfers liegen niet. 81ste van de 335 mannen. Bijna 25 minuten langzamer dan de snelste man, 20 minuten langzamer dan de snelste vrouw en 7 minuten langzamer dan de snelste man in de categorie 65+. En eerlijk is eerlijk, harder dan dit kon ik echt niet bij de Weissensteinlauf.

Excuses te over: blessures, te zwaar, te veel gin tonics, de leeftijd, te warm, te veel asfalt, te kort. Ik heb ze allemaal opgevoerd, of anderen hebben het voor me ingevuld. Smoesjes, allemaal smoesjes. Een paar jaar geleden was het een vanzelfsprekendheid: ik trainde veel, hard en specifiek. En juist dat veel en hard trainen is iets wat ik moelijker vind op te brengen tegenwoordig. Ik loop nog steeds een keer of vijf, soms zes per week. Maar lopen is nog geen trainen, ik doe maar wat. En altijd op een tempo dat lekker voelt.

En toch…. Ook al ging het gisteren niet echt lekker, ik geniet wel van het opspelden van een startnummer, de strijd met mezelf en anderen, het finishen en de interactie met andere lopers. Misschien is dat de sleutel wel: simpelweg wat vaker aan de start van een race verschijnen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.