Next stop: Ultra-trail du Mont-Terrible

Inmiddels zal het niemand ontgaan zijn dat afgelopen jaar sportief gezien een wat minder jaar was voor ons. Niets ernstigs, de motivatie om serieus voor een doel te trainen was gewoon even weg. Gaf wel een kans om een na te denken over waar ik nu echt blij van word. Word ik blij van lange autoritten naar een wedstrijd? Hou ik van in grote groepen over smalle paadjes lopen in een heel grote wedstrijd? Het zal je niet verbazen dat het antwoord op deze twee vragen negatief is. Dus waarom geen kleinere of misschien zelfs wel obscure wedstrijden doen in onze eigen achtertuin?

Voor 4-5 april heb ik een mooi wedstrijdje gevonden! De ‘Ultra-trail du Mont-Terrible’, of eigenlijk de ‘Trail de Calabri’, want zo noemen ze de kortere 70km trail met 3600D+. De start is maar een dik uur rijden vanaf ons huis, de meeste informatie is alleen in het Frans beschikbaar en op de foto’s van afgelopen jaren ziet het er niet overdreven druk uit. Wellicht geen obscuur wedstrijdje, maar toch in ieder geval klein. Ik ben heel benieuwd naar het parcours, op de foto’s en de kaart ziet het er groen, bergachtig en toch ook wel uitdagend uit.

Bron: https://www.mont-terrible.ch/

Het gaat mijn eerste 70km wedstrijd worden met wat serieuzere hoogtemeters. Het trainen gaat lekker. Ik heb meer dan genoeg hoogtemeters gemaakt. Nu nog een blok wet wat meer kilometers en ik moet mezelf klaar gestoomd hebben om deze race succesvol te voltooien. Ik heb er zin in! Ok een beetje zoals een rit in de achtbaan, maar dat is goed, toch?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.